Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BiG GiG en UpTight geven swingend dubbelconcert

29 oktober 2016 @ 20:00 - 22:00

€10

Soul, jazz en gospel in de mix! Op zaterdag 29 oktober geven Bigband BiG GiG en Soul- en Gospelkoor UpTight een dubbelconcert onder leiding van hun gezamenlijke dirigent Martijn Bos.

Zowel UpTight als BiG GiG zoekt vaak de randen van haar repertoire op. Muzikale begeleiding van een heuse revue, zingen met Hoornse rappers, spelen van film- reclame en tv-tunes, zingen met Wim T. Schippers, spelen bij Wognumse vrije geluiden of zingen met Shirma Rouse, geen enkele uitdaging wordt geschuwd. Nu slaan BiG GiG en UpTight de handen ineen om een afwisselend, swingend dubbelconcert te geven, waarbij soul, jazz en gospel en cross-overs de boventoon voeren.

Hun gezamenlijke dirigent Martijn Bos zal de avond in goede banen leiden. Meeswingen of meezingen toegestaan!

Over BiG GiG
Midden in Westfriesland, in Wognum, ontstond zo’n tien jaar geleden BiG GiG. Een Bigband die door de samenstelling, musici en muziekkeuze werkt aan een eigen sound. In principe is dit jazzmuziek voor bigband. “We nemen de ruimte om muziek aan de randen van jazz op te zoeken. Zo behoren uitstapjes naar latin, swing, blues, filmmuziek en rock tot de mogelijkheden.”

BiG GiG beschikt over een zanger en een zangeres. Dit biedt mogelijkheden voor een gevarieerd programma. Soms krachtig swingend dan weer gevoelig en ingetogen.

 

Over UpTight

UpTight is een soul- en gospelkoor uit Hoorn en heeft 55 leden. De naam dankt het koor aan de titel van een nummer van Stevie Wonder. Op het repertoire staan Amerikaanse gospels en soulnummers van onder andere Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Wonder en Chaka Kahn, maar ook nieuwere soul- en gospelsterren als Adèle, Jamie Lidell en Kirk Franklin. Dat de stijl van het koor gewaardeerd wordt, blijkt onder meer uit de vele prijzen die UpTight in ontvangst mag nemen op korenfestivals.

 

Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Kaarten: voorverkoop €10,-, aan de deur €12,50 uur

Kaarten voor deze avond kunt u hier reserveren

Gegevens

Datum:
29 oktober 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

De Brink
Dorpsstraat 155
Obdam, 1713 HE
+ Google Maps
Website:
http://www.debrinkobdam.nl/